Hammasaseman ja hoitokalusteiden suunnittelu- ja valmistusperiaatteet

Hammasaseman suunnittelu

Osaava suunnittelu­palvelu

Hammashoito­kalusteet ovat hammas­lääkärin suunnittelemat. Sekä hammas­hoito­koneet että hoito­kaapisto ovat käytännön työssä koeteltuja. Toimiva kokonaisuutemme on kehittynyt yli 30 vuoden aikana hioutumalla erilaisista innovaatioista.

Työtilat huomioiva toimivuus ja ergonomia taataan siten, että suunnittelun ja asennuksen lisäksi myös valmistamme hoito­kalusteet itse. Hammas­hoidon kalusteissa yhtä pitkälle viety ja joustava ratkaisu on saatavissa ainoastaan meiltä. Työtilaan tarvittava erikois­varusteltu hoito­kaapisto erikois­mitoituksella järjestyy meiltä. Lisäksi toimitus­nopeutemme on lähtö­kohtaisesti ylivertainen perinteisempiin toimitustapoihin verrattuna, koska kalusteet löytyvät meillä hyllystä. Tarvittaessa remontoinnit ja sähkö­työt järjestyvät myös.

Suunnittelupalveluna voimme tarjota tiloihinne toimivat ja ergonomiset hoitokoneet ja -kalusteet, niin vastaanottotiloihin kuin välinehuoltoon. Suunnittelussa otamme aina huomioon tarpeenne ja toiveenne sekä tilan mahdollisesti vaatimat erityistarpeet. Toki kilpailukykyiseen hintaan onnistuvat myös erilaiset materiaalivaihtoehdot, kuten lasi, teräs ja komposiitti. Esimerkiksi Corian-tyyppiset komposiittimateriaalit työskentelypintoina mahdollistavat yhtenäisset kansilevyt ilman saunmoja.

Ota yhteyttä, niin suunnittelemme kanssasi parhaan ratkaisun!

Puhdas ja moderni skandinaavinen muotoilu

Muotoilu on ensisijaisesti pelkistetty ja käytännöllinen. Puhdistusta helpottavat pyöristetyt muodot, pyörimisesteet ja todella toimivat tarjotinkannakkeet erottavat hoitokalusteemme muista. Se mikä on hammaslääkärille tärkeää, on erinomaisessa kunnossa ja toimii. Kaikissa hammashoitokone- ja kalusteratkaisuissa kiinnitetään erityisesti huomiota toimivuuteen ja työergonomiaan. Hammashoitokalusteet ovat suunniteltu niin että kaikki hammaslääkärille tarvittavat tavarat sijaitsevat aina käden ulottuvilla. Tarkkaan mitoitetut työskentelyalueet ehkäisevät hoitohenkilökunnan virheellisiä käsien liikeratoja ja työasentoja.

Hammashoitokalusteet

Hoitokaapisto tekee työnteosta nautittavaa

Potilastuolin takainen työ­taso on kaksi­osainen. Hoidon aikana hammas­lääkäri voi tarvittaessa esteettömästi siirtyä klo 11–12 -asentoon työntämällä toisen työtason hoito­pöydän alle. Hoitajan puolella on toisella työ­tasolla esillä hoito­tarjotin. Päällekkäiset potilas­tarjotin­tasot toimivat hoito­työn aikana sujuvasti kolmessa kerroksessa. Hoito­pöytä mukautuu myös seisoma­työskentelyyn jäljennöksen ottoa tai hampaan poistoa varten.

Hammaslääkärin kulmassa sijaitseva käsi­hygienia­piste selkiyttää hoito­huoneen toimintaa. Viemäri ja vesiliitännät eivät estä sijoittelua, sillä hygienia­kaappi­adapterin avulla peili­kaappi voidaan sijoittaa optimaalisesti ikkunoista riippumatta.

Toimiva, hyvin suunniteltu hoitopöytä L takaa tehokkuuden
– kaikki käden ulottuvilla

Seinäkaapeissa voit säilyttää puhtaat ja steriilit hoito­tarjottimet ja -instrumentit. Niiden alapuolella ovat hoito­kaapit, joissa on runsaasti tilaa täydennys­instrumenteille ja tarve­aineille. Hoito­kaapin ala­osassa ovat lähi­säilytys­tilat. Lisävarusteena kaapiston laatikoihin saa muovi­lokerikoita instrumenteille ja tarvikkeille. Työ­tason ylä­puolella olevat tarjotin­säilytys­tilat voidaan suojata kääntö­ovella hoidon­aikaisilta roiskeilta. Hoito­kalusteisiin saa valita joko kääntö­ovet tai rulo-ovet.

Hoitotyön järjestämistä helpottavat teräksiset toimenpide­tarjottimet, jotka suositellaan sijoitettavaksi käyttö­tiheyden mukaan: harvemmin käytettävät ylemmäksi ja useammin käytettävät alemmaksi.

Välinehuolto – puhdistus ja säilytys

Steriloidut, käyttövalmiit instrumentit jokaiselle potilaalle

Tarjotinkierto alkaa desinfektorista tai ultra­ääni­pesu­laitteesta. Desinfektori huolehtii hoito­tarjottimien, käsi- ja kulma­kappaleiden pesusta sekä muiden pien­tarvikkeiden puhdistuksesta. Desinfektori voidaan sijoittaa haluttuun käyttö­korkeuteen. Ultra­ääni­pesu­laite sijoitetaan lähelle pesu­allasta ulos­vedettävälle laite­tasolle. Käytetyt instrumentit laitetaan joko desinfektoriin tai ultra­ääni­pesu­laitteeseen. Ultra­ääni­pesu­laitteessa voidaan pestä kuusi instrumentti­kasettia kerrallaan sekä lisä­varusteiden avulla myös muita hammas­hoidon pien­tarvikkeita.

Välineet ja instrumentit huuhdellaan ja kuivataan pesun jälkeen paine­ilmalla. Samalla tarkastetaan instrumenttien kunto ja poistetaan mekaanisesti mahdolliset lika­jäämät. Käsi- ja kulma­kappaleet pestään ja huolletaan seisten.

Kaikki väline­huollon toiminnot mahtuvat 3,2 metrin tilaan. Väline­huolto­kalusteet voidaan mukauttaa vastaanoton tarpeiden ja huollettavien hoito­huoneiden luku­määrän mukaan. Pesu- ja puhdas­puolten paikat voidaan vaihtaa asennus­vaiheessa, sillä oviaukot ja kulku­yhteydet määräävät sijoittelun.

Nykyaikaisesti koneistettu väline­huolto jättää enemmän aikaasi potilas­työhön

Väline­huolto­kaapiston puhdas­puolella kootaan ja pussitetaan hoito­tarjottimet. Lisä­tilaa saadaan hoito­pöytien tapaan ulos­vedettävillä työ­tasoilla. Kuuma­saumaus­rullat on sijoitettu kätevästi ylä­kaappiin ja saumaus­laite on käyttövalmiina työtasolla. Puhdistuksessa tarvittaville välineille ja desinfektio­aineille on tilaa ala­laatikoissa. Jätteen­käsittely alkaa hoito­huoneessa ja jatkuu väline­huollossa. Ongelma­jätteille on varattu omat säilytys­tilansa.