Hammasaseman ja hoitokalusteiden suunnittelu- ja valmistusperiaatteet

Hammasaseman suunnittelu

Osaava suunnittelu­palvelu

Hammaslääketieteen ammattilaisten suunnittelemat hoitokalusteemme on testattu käytännössä, ja ne ovat kehittyneet yli 40 vuoden aikana innovaatioiden kautta. Flinnon suunnittelu- ja asennuspalvelut takaavat toimivat ja ergonomiset tilat, jotka vastaavat juuri sinun tarpeitasi.

Mukautettavat ja Nopeat Toimitukset

  • Erikoismitoitukset ja varustelu: Tarjoamme räätälöidyt hoitokaapistot ja -kalusteet erikoismitoituksilla. Yhtä pitkälle vietävät räätälöidyt ja joustavat ratkaisut ovat saatavissa ainoastaan meiltä.
  • Nopea toimitus: Kalusteet ovat valmiina hyllyssä, mikä mahdollistaa nopean toimituksen ja asennuksen.

Moderni Skandinaavinen Muotoilu

Flinno-hoitokalusteiden pelkistetty ja käytännöllinen muotoilu helpottaa puhdistamista ja tuo skandinaavista selkeyttä työympäristöön. Pyöristetyt muodot ja toimivat tarjotinkannakkeet erottavat kalusteemme muista.

Suunnittelupalveluna voimme tarjota tiloihinne toimivat ja ergonomiset hoitokoneet ja -kalusteet, niin vastaanottotiloihin kuin välinehuoltoon. Suunnittelussa otamme aina huomioon tarpeenne ja toiveenne sekä tilan mahdollisesti vaatimat erityistarpeet. Toki kilpailukykyiseen hintaan onnistuvat myös erilaiset materiaalivaihtoehdot, kuten lasi, teräs ja komposiitti. Esimerkiksi Corian-tyyppiset komposiittimateriaalit työskentelypintoina mahdollistavat yhtenäisset kansilevyt ilman saunmoja.

Tavoitteenamme on, että sinä ja tiimisi voitte keskittyä olennaiseen: potilaiden hoitoon.

Ota yhteyttä, niin suunnittelemme kanssasi parhaan ratkaisun!

Hammashoitokalusteet

Hoitokaapisto tekee työnteosta nautittavaa

Potilastuolin takainen työ­taso on kaksi­osainen. Hoidon aikana hammas­lääkäri voi tarvittaessa esteettömästi siirtyä klo 11–12 -asentoon työntämällä toisen työtason hoito­pöydän alle. Hoitajan puolella on toisella työ­tasolla esillä hoito­tarjotin. Päällekkäiset potilas­tarjotin­tasot toimivat hoito­työn aikana sujuvasti kolmessa kerroksessa. Hoito­pöytä mukautuu myös seisoma­työskentelyyn jäljennöksen ottoa tai hampaan poistoa varten.

Hammaslääkärin kulmassa sijaitseva käsi­hygienia­piste selkiyttää hoito­huoneen toimintaa. Viemäri ja vesiliitännät eivät estä sijoittelua, sillä hygienia­kaappi­adapterin avulla peili­kaappi voidaan sijoittaa optimaalisesti ikkunoista riippumatta.

Toimiva, hyvin suunniteltu hoitopöytä L takaa tehokkuuden
– kaikki käden ulottuvilla

Seinäkaapeissa voit säilyttää puhtaat ja steriilit hoito­tarjottimet ja -instrumentit. Niiden alapuolella ovat hoito­kaapit, joissa on runsaasti tilaa täydennys­instrumenteille ja tarve­aineille. Hoito­kaapin ala­osassa ovat lähi­säilytys­tilat. Lisävarusteena kaapiston laatikoihin saa muovi­lokerikoita instrumenteille ja tarvikkeille. Työ­tason ylä­puolella olevat tarjotin­säilytys­tilat voidaan suojata kääntö­ovella hoidon­aikaisilta roiskeilta. Hoito­kalusteisiin saa valita joko kääntö­ovet tai rulo-ovet.

Hoitotyön järjestämistä helpottavat teräksiset toimenpide­tarjottimet, jotka suositellaan sijoitettavaksi käyttö­tiheyden mukaan: harvemmin käytettävät ylemmäksi ja useammin käytettävät alemmaksi.

Välinehuolto – puhdistus ja säilytys

Steriloidut, käyttövalmiit instrumentit jokaiselle potilaalle

Tarjotinkierto alkaa desinfektorista tai ultra­ääni­pesu­laitteesta. Desinfektori huolehtii hoito­tarjottimien, käsi- ja kulma­kappaleiden pesusta sekä muiden pien­tarvikkeiden puhdistuksesta. Desinfektori voidaan sijoittaa haluttuun käyttö­korkeuteen. Ultra­ääni­pesu­laite sijoitetaan lähelle pesu­allasta ulos­vedettävälle laite­tasolle. Käytetyt instrumentit laitetaan joko desinfektoriin tai ultra­ääni­pesu­laitteeseen. Ultra­ääni­pesu­laitteessa voidaan pestä kuusi instrumentti­kasettia kerrallaan sekä lisä­varusteiden avulla myös muita hammas­hoidon pien­tarvikkeita.

Välineet ja instrumentit huuhdellaan ja kuivataan pesun jälkeen paine­ilmalla. Samalla tarkastetaan instrumenttien kunto ja poistetaan mekaanisesti mahdolliset lika­jäämät. Käsi- ja kulma­kappaleet pestään ja huolletaan seisten.

Kaikki väline­huollon toiminnot mahtuvat 3,2 metrin tilaan. Väline­huolto­kalusteet voidaan mukauttaa vastaanoton tarpeiden ja huollettavien hoito­huoneiden luku­määrän mukaan. Pesu- ja puhdas­puolten paikat voidaan vaihtaa asennus­vaiheessa, sillä oviaukot ja kulku­yhteydet määräävät sijoittelun.

Nykyaikaisesti koneistettu väline­huolto jättää enemmän aikaasi potilas­työhön

Väline­huolto­kaapiston puhdas­puolella kootaan ja pussitetaan hoito­tarjottimet. Lisä­tilaa saadaan hoito­pöytien tapaan ulos­vedettävillä työ­tasoilla. Kuuma­saumaus­rullat on sijoitettu kätevästi ylä­kaappiin ja saumaus­laite on käyttövalmiina työtasolla. Puhdistuksessa tarvittaville välineille ja desinfektio­aineille on tilaa ala­laatikoissa. Jätteen­käsittely alkaa hoito­huoneessa ja jatkuu väline­huollossa. Ongelma­jätteille on varattu omat säilytys­tilansa.