Hoitokalusteiden suunnittelu- ja valmistusperiaatteet

Hammasaseman suunnittelu

Osaava suunnittelupalvelu

Hammashoitokalusteet ovat hammaslääkärin suunnittelemat. Sekä hammashoitokoneet että hoitokaapisto ovat käytännön työssä koeteltuja. Toimiva kokonaisuutemme on kehittynyt yli 30 vuoden aikana hioutumalla erilaisista innovaatioista.

Työtilat huomioiva toimivuus ja ergonomia taataan siten, että suunnittelun ja asennuksen lisäksi myös valmistamme hoitokalusteet itse. Hammashoidon kalusteissa yhtä pitkälle viety ja joustava ratkaisu on saatavissa ainoastaan meiltä. Työtilaan tarvittava erikoisvarusteltu hoitokaapisto erikoismitoituksella järjestyy meiltä. Lisäksi toimitusnopeutemme on lähtökohtaisesti ylivertainen perinteisempiin toimitustapoihin verrattuna, koska kalusteet löytyvät meillä hyllystä. Tarvittaessa remontoinnit ja sähkötyöt järjestyvät myös.

Suunnittelupalveluna voimme tarjota tiloihinne toimivat ja ergonomiset hoitokoneet ja -kalusteet, niin vastaanottotiloihin kuin välinehuoltoon. Suunnittelussa otamme aina huomioon tarpeenne ja toiveenne sekä tilan mahdollisesti vaatimat erityistarpeet. Toki kilpailukykyiseen hintaan onnistuvat myös erilaiset materiaalivaihtoehdot, kuten lasi, teräs ja komposiitti. Esimerkiksi Corian-tyyppiset komposiittimateriaalit työskentelypintoina mahdollistavat yhtenäisset kansilevyt ilman saunmoja.

Ota yhteyttä, niin suunnittelemme kanssasi parhaan ratkaisun!

Puhdas ja moderni skandinaavinen muotoilu

Muotoilu on ensisijaisesti pelkistetty ja käytännöllinen. Puhdistusta helpottavat pyöristetyt muodot, pyörimisesteet ja todella toimivat tarjotinkannakkeet erottavat hoitokalusteemme muista. Se mikä on hammaslääkärille tärkeää, on erinomaisessa kunnossa ja toimii. Kaikissa hammashoitokone- ja kalusteratkaisuissa kiinnitetään erityisesti huomiota toimivuuteen ja työergonomiaan. Hammashoitokalusteet ovat suunniteltu niin että kaikki hammaslääkärille tarvittavat tavarat sijaitsevat aina käden ulottuvilla. Tarkkaan mitoitetut työskentelyalueet ehkäisevät hoitohenkilökunnan virheellisiä käsien liikeratoja ja työasentoja.

Hammashoitokalusteet

Hoitokaapisto tekee työnteosta nautittavaa

Potilastuolin takainen työtaso on kaksiosainen. Hoidon aikana hammaslääkäri voi tarvittaessa esteettömästi siirtyä klo 11–12 -asentoon työntämällä toisen työtason hoitopöydän alle. Hoitajan puolella on toisella työtasolla esillä hoitotarjotin. Päällekkäiset potilastarjotintasot toimivat hoitotyön aikana sujuvasti kolmessa kerroksessa. Hoitopöytä mukautuu myös seisomatyöskentelyyn jäljennöksen ottoa tai hampaan poistoa varten.

Hammaslääkärin kulmassa sijaitseva käsihygieniapiste selkiyttää hoitohuoneen toimintaa. Viemäri ja vesiliitännät eivät estä sijoittelua, sillä hygieniakaappiadapterin avulla peilikaappi voidaan sijoittaa optimaalisesti ikkunoista riippumatta.

Toimiva, hyvin suunniteltu hoitopöytä L takaa tehokkuuden
– kaikki käden ulottuvilla

Seinäkaapeissa voit säilyttää puhtaat ja steriilit hoitotarjottimet ja -instrumentit. Niiden alapuolella ovat hoitokaapit, joissa on runsaasti tilaa täydennysinstrumenteille ja tarveaineille. Hoitokaapin alaosassa ovat lähisäilytystilat. Lisävarusteena kaapiston laatikoihin saa muovilokerikoita instrumenteille ja tarvikkeille. Työtason yläpuolella olevat tarjotinsäilytystilat voidaan suojata kääntöovella hoidonaikaisilta roiskeilta. Hoitokalusteisiin saa valita joko kääntöovet tai rulo-ovet.

Hoitotyön järjestämistä helpottavat teräksiset toimenpidetarjottimet, jotka suositellaan sijoitettavaksi käyttötiheyden mukaan: harvemmin käytettävät ylemmäksi ja useammin käytettävät alemmaksi.

Välinehuolto – puhdistus ja säilytys

Steriloidut, käyttövalmiit instrumentit jokaiselle potilaalle

Tarjotinkierto alkaa desinfektorista tai ultraäänipesulaitteesta. Desinfektori huolehtii hoitotarjottimien, käsi- ja kulmakappaleiden pesusta sekä muiden pientarvikkeiden puhdistuksesta. Desinfektori voidaan sijoittaa haluttuun käyttökorkeuteen. Ultraäänipesulaite sijoitetaan lähelle pesuallasta ulosvedettävälle laitetasolle. Käytetyt instrumentit laitetaan joko desinfektoriin tai ultraäänipesulaitteeseen. Ultraäänipesulaitteessa voidaan pestä kuusi instrumenttikasettia kerrallaan sekä lisävarusteiden avulla myös muita hammashoidon pientarvikkeita.

Välineet ja instrumentit huuhdellaan ja kuivataan pesun jälkeen paineilmalla. Samalla tarkastetaan instrumenttien kunto ja poistetaan mekaanisesti mahdolliset likajäämät. Käsi- ja kulmakappaleet pestään ja huolletaan seisten.

Kaikki välinehuollon toiminnot mahtuvat 3,2 metrin tilaan. Välinehuoltokalusteet voidaan mukauttaa vastaanoton tarpeiden ja huollettavien hoitohuoneiden lukumäärän mukaan. Pesu- ja puhdaspuolten paikat voidaan vaihtaa asennusvaiheessa, sillä oviaukot ja kulkuyhteydet määräävät sijoittelun.

Nykyaikaisesti koneistettu välinehuolto jättää enemmän aikaasi potilastyöhön

Välinehuoltokaapiston puhdaspuolella kootaan ja pussitetaan hoitotarjottimet. Lisätilaa saadaan hoitopöytien tapaan ulosvedettävillä työtasoilla. Kuumasaumausrullat on sijoitettu kätevästi yläkaappiin ja saumauslaite on käyttövalmiina työtasolla. Puhdistuksessa tarvittaville välineille ja desinfektioaineille on tilaa alalaatikoissa. Jätteenkäsittely alkaa hoitohuoneessa ja jatkuu välinehuollossa. Ongelmajätteille on varattu omat säilytystilansa.